סיר גמילה – המדריך המשפחתי שלנו

אם גם לכם הגיע הרגע של גמילה מחיתולים שגורם לכם להיות מרוגשים ו"מאושרי שופינג" ולקפוץ בשמחה לרשת האינטרנט כדי למצוא את סיר הגמילה האולטימטיבי והמשוכלל לילד, כדאי שתקראו את כל המאמר הקרוב שנכתב "בדמנו" ולאור ניסיוננו עם שלושת בנותינו היקרות.

ראו הוזהרתם, כשאנחנו גומלים את הילד שלנו, תמיד זה מגיע עם הרבה רוך, תמימות ואושר ועם ראיה ורודה של ילד גמול, בלי ריצות בסופר לקניות וכמובן בלי לנקות ולהחליף חיתול מלא בקקי, אך המציאות לפעמים טופחת בפנינו, לפחות בתקופה הראשונה והיא קצת יותר מורכבת. לא סתם ישנה אימרה שהמוכנות לגמילה מחיתולים אינה של הילד, אלא של ההורים.
אגב המשפטים הללו לא באו להפחיד אתכם, אלא כדי שתהיו מוכנים בשביל הילד שלכם ולא תגרמו לו סבל מיותר. ייתכן מאוד והגמילה תעבור בצורה יחסית נקייה וטובה עם מעט תאונות אבל עדיף להתחיל מציפיות לא מוגזמות כאלה ולהמשיך משם.

מדובר בראייה בריאה אך אל תשכחו שגם השימוש בסיר הוא סיפור "קצת" מלוכלך. אתם הולכים ליהנות מתיאורים קצת מלוכלכים במאמר הקרוב, אבל בטיפים שיסדרו לכם את החודשים הבאים עם שימוש בסיר גמילה. 

סוגי הסירים

כן, עם הביקוש היצרנים מתחילים להתפלסף, וההתפלספות הזאת עושה לנו כאב ראש ולפעמים כאב כיס. אבל אתם יודעים מה? לפעמים יש שימוש לחלק מהמוצרים, בואו נסקור אותם ככה במהירות:

  • סיר גמילה פשוט –  כן הסיר הפשוט ביותר. חתיכת פלסטיק (לרוב לבן) שיושב על הרצפה ובתוכו בור של פלסטיק שמוכן ומזומן לקבל את הקקי והפיפי הייעודים לו. מדובר בדר"כ בסיר הגמילה הזול ביותר שתוכלו למצוא ואם אתם מחפשים לחסוך ולמצוא סיר גמילה יעיל וזול, זה הסיר בשבילכם.
  • סירים מתקפלים וניידים – מנקודת הראות של המשפחה החמודה שלנו, מדובר בסיר חובה. אנחנו קנינו את שלנו אונליין ומדובר בסיר שמתקפל לעובי של כ – 10 ס"מ וככה לנייד אותו.
    את הרגליים של הסיר המתקפל הניד ניתן לפתוח ככה שהסיר יעמוד ואז למקם אותו בכל מקום שנרצה, או לפתוח את הרגליים לגמרי לצידי המושב ואז מדובר בישבנון לאסלה וניתן למקם אותו גם על שירותים של גדולים, בבית או מחוץ לבית.
    לסיר המדובר אנחנו נצרכים לשים לשקית לעשיית הצרכים, אך בפועל כשאנחנו בחוץ למי יש כח? אם מדובר בפיפי פשוט מציבים את הסיר המתקפל בסמוך לעץ, על אדמה או על חול והעסק נספג בצורה מהירה באדמה. חושבים על קקי מחוץ לבית? עדיף שתשימו ניילון קטן ואטום, יש מלאי נהדר כזה בסופר ליד הבית… בגדול מוצר חובה אך עדיף בנוסף לסיר הרגיל.
    גם למי שמחפש סיר לטיולים זה סיר מצויין וניתן לאחסון גם בתיקים בינוניים על הגב או אפילו תיקי החתלה.
  • סיר גמילה בצורת אסלה– חלומו הרטוב של כל אבא הוא לפנק את העולל שלו בגאדג'ט אסלת גמילה מרשים, ויש אופציות מרשימות (חלקן מיותרות) שם בחוץ. אבל למה לא להפוך את כל התהליך הקשה למהנה ומצחיק?
    ניתן היום למצוא סיר גמילה בצורת אסלה במבחר צבעים ומותגים, אפילו כאלה שמשמיעים רעש כאשר הילד מסיים לעשות את צרכיו ומכינים אותו (בתיאוריה לפחות) ליום שבו השירותים יקפיצו לו את הלב.
סיר גמילה מתקפל
זה לא מטוס, זה לא טיל! זה סיר גמילה עם רגליים מתקפלות, פק"ל חובה אצלנו!

איזה סיר הכי טוב ואיכותי

שאלה מתבקשת לאור המבחר הקיים היום. ארגיע אותכם ואומר שמדובר במוצר מפלסטיק שאמור להחזיק קקי ופיפי, וככזה, רוב הסירים יעמדו במלאכה. 

באם אתם הולכים על הסיר הפשוט ביותר, חפשו בדר"כ את הזול ביותר שגם יספק אתכם. אם אתם הולכים על איזה "רולס רויס" כמובן הסתכלו בתגובות והשתדלו לעשות זאת דרך אתר כמו אמזון.

אנחנו כרגע משתמשים בבית בסיר הכי פשוט ויעיל שעוזר לנו בדיוק בשביל מה שאנחנו צריכים, הטלת הצרכים של הקטנה ומקווים ממש בקרוב לעבור לאסלה הגדולה!
מלבדו אנחנו משתמשים גם בסיר מתקפל לדרך, הרי באיזה שהוא שלב הילד שלכם יצא מהבית ועשוי להפתיע אתכם בפינה כלשהיא ברחוב. ואז מה? אפשר להרים את הילד ובתכלס לעשות פיפי ולהסתכן בכאב גב או איזה פספוסון על הרגליים שלנו (בעיקר אם מדובר בילדה). אבל אם מדובר בקקי, זה כבר נהיה לא מנומס ולא יפה. הסיר הנייד פותר לנו המון בעיות וכאב ראש בנושא הזה.

מלבד זה חשוב לזכור שצורה ותכונה נוספת שסיר נותן לאו דווקא מלמדת על האיכות שלו. לדוגמא סיר בצורת אסלה לא מחייב שיהיה סיר איכותי ונוח.

בהמשך נעדכן ונביא לכם הצעות למותגים וסירים שונים שיעשו לכם את החיים קלים, לפחות עד תחילת הגמילה…

סירת בצורת אסלה איכותי
סיר בצורת אסלה - אולי לא מבטיח איכות אבל הגיוני יותר שיבטיח עניין.

כיצד להשתמש בסיר בעת הגמילה

כן כן, לכל דבר יש הוראות שימוש. אבל לאור ניסיוננו המר והמתוק עם גמילות וסירים נוכל לתת לכם כמה נקודות שיעזרו לכם עם הגמילה והשימוש בסיר:

  1. מיקום – לאחר שבחרתם את המיקום הנכון, מקמו את הסיר בפינה הנכונה בבית והתחילו להתפלל.
  2.  עשיית צרכים – כדי שהילד יעשה את הצרכים בסיר (מדריך מלא לכך כדאי להסתכל במדריך שלנו לגמילה מחיתולים) הראו לו והושיבו אותו בעדינות על הסיר. כמובן שכדאי לעשות זאת כאשר הסבירות שיש לו פיפי/קקי עולה. אך זה פירטנו במקום אחר.
  3. ניקוי הסיר– החלק המעצבן בגמילה ותאמת בכל מטלה בבית אה… לענייננו, את הפיפי פשוט נשפוך בזהירות מהסיר לשירותים, נמלא את הסיר במעט מים (אפשר מהאמבטיה) ונשפוך שוב לשירותים. זה ימנע מריחות לא נעימים שיגיעו בהמשך.
    אם מדובר בקקי, נעטוף את חלקו (החלק שעומד להתגלגל) עם נייר טואלט ורק אז נשפוך לשירותים. פעולה זאת תמנע מהקקי להתגלגל על שולי הסיר ולהיתקע שם או סתם ללכלך. 
    לאחר מכן ננקה את השאריות עם נייר טואלט, נשטוף עם מעט מים ונשפוך חזרה לשירותים.
    אם הילד לא עושה בעיות אפשר לשים חתיכת נייר טואלט בתוך הסיר היבש ככה שאם יעשה קקי אז הקקי ינחת ישירות על הנייר ויהיה הכי קל לנקות, אז אך תשכחו שאם מדובר בסופו של דבר בפיפי, זה קצת יותר מעצבן לזרוק את הפיפי עם הנייר לשירותים.

כמובן שאם אתם יודעים שהילד עומד לעשות קקי אפשר לשים שקית ניילון אטומה על הסיר, אבל :

  • לא תמיד אנחנו קולעים ובסוף יש פיפי.
  • לכו תישארו עם קקי מסריח בבית, בשקית או אם לא בשקית.
  • לפעמים הילד שלכם פשוט יסרב לשבת על שקית, זה פשוט לא בא לו טוב עם השגרה הנוחה של הפלסטיק וגם מוציא מריכוז.
  • זה בטח לא יכין את הילד לשירותים עם התחשובה שקקי צריך לעשות על שקית
  • אם כבר מסגלים את הילד לקקי עדיף לסגל אותו לעשות את זה בשירותים, לא?

היכן למקם את הסיר בבית

טוב, בטח השאלה הזאת לא עלתה לכם בראש בשום שלב אבל היא מאוד קריטית! סיר הגמילה צריך להיות  ממוקם לפי השיקולים הבאים:

  • בקרבת הילד/התינוק – נשמע קצת מובן מאליו לא? אבל יש מספיק הורים לא מרוכזים שעשויים לשים את הסיר בסלון כשהילד רוב הזמן משחק בחדר, או ההפך. 
    בדקו היכן הילד נמצא רוב הזמן, היכן משחק ובאיזה חדר דווקא נוהג לפספס, ושם הציבו את הסיר.
  • אל תשחקו במיקום הסיר – תיקנתם את מיקום הסיר? אין בעיה, אך התמידו במקום שבו הסיר נמצא, אל תתחילו לנסות ולבצע ניסויים על חשבון הילד שיתחיל להיות מבולבל ולא להבין איפה הסיר… בכל מקרה כזה התוצאה הצפויה הוא פספוס פיפי או קקי באחת מפינות הבית שיקח לכם לפעמים זמן למצוא.
  • סביבה נקייה – אל תשימו את הסיר בין המון חפצים, משחקים ושלל ירקות. לילד יהיה קשה להבחין בסיר והדבר גם ישח את דעתו. 
    תחשבו שיש לילד פיפי ובדיוק בדרך הילד רואה איזה משחק מנצנץ. אתם הרי לא חושבים שהוא יניח את החפץ לנפשו וידחה את הסיפוק עד אחרי השירותים נכון? למען האמת המצב הרבה יותר גרוע, כי בדר"כ הילד כלל לא יהיה בדרך לשירותים, אם יראה ויתעסק עם צעצועים או כל אביזר מעניין כלשהוא, הוא לא יחשוב בכלל על השירותים על אף הצורך להשתין, ופשוט ישתין במכנסיו. לכן נקו את הסביבה כאשר הילד נגמל. גמילה בשטח נקי משמע גמילה קלה יותר.
  • סביבה נגישה ועדיף שנראית בעין – לעיתים נראה לנו שמצאנו את המקום הטוב ביותר, אך במהלך המשחקים של הילד הוא נוהג למקם המון משחקים דווקא בדרך וממול לסיר. לכן חשבו פעמיים לפני שאתם ממקמים את הסיר ותקנו במידת הצורך.
  • על הרצפה – לא על שטיח, איזור מוגבה כלשהוא או כל מקום יצירתי מיותר אחר. על הרצפה ואם אפשר בפינה.
איפה לשים את הסיר
תאונה בלייב! זה מה שקרה כששמנו את הסיר גמילה על השטיח... 🙁

אז לאן פנינו בעניין הסיר

כנראה לאסוף קקי ופיפי… אבל לפני כן, עדיף לנו להגדיל ראש מס' פעמים. ראשית אנחנו צריכים לקחת החלטות מושכלות איזה סיר מתאים לשימושים שלנו. בהמשך לכך אנו צריכים להחליט גם היכן למקם את הסיר וכמובן איך לארגן את הסביבה מסביב לסיר.

בשלב הבא לאחר מס' שימושים של הילד בסיר, נוכל לדעת אם כדאי לשנות את מיקומו של הסיר והאם הסיר בכלל מתאים לילד לגמילה.

וטיפ קטן לפני הסוף, הילדים שלנו בגילאי הגמילה לפחות, נוהגים לחקות אותנו כמעט בכל דבר שאנחנו עושים, מסגירת מגירות במטבח ועד… עד פינוי הסיר לשירותים לאחר עשיית הצרכים. אז תהיו בסביבה ופעם הבאה שיש בול קליעה, תדאגו שהחיקוי הבא יהיה חיקוי של סגירת מגירות ולא ניקוי הסיר…

היו בקשר ושתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *