הוצאת תעודת לידה ורישום הילד – המדריך

תהליך הוצאת תעודת לידה ובכלל רישום הילד במשרד הפנים, הוא תהליך ממש אבל ממש פשוט. אז למה צריך לכתוב על זה? העניין הוא שכל לידה, יש איזה כפתור ריסטרט שנלחץ ושמאפס לנו את תאי הזיכרון. חלק מתאי הזיכרון האלה כוללים את המידע בפוסט הקרוב, ובתקווה שזה יעזור לתאים שלכם שגם אופסו.

העניין עם הרישום לאחר הלידה הוא בשורה משמחת ומרגשת, על אף שבינינו משהו לא מסתדר לי בראש שהמדינה מחליטה להכיר בילדינו רק לאחר הלידה. אנחנו מלווים אותם במשך יותר מ -9 חודשים ומתרגשים עם כל צילום אולטרסאונד. אנחנו מקבלים דפיקות לב מואצות בבדיקות קריטיות (כמו ה- NIPT) ועדיין, ההכרה והרישום הם רק לאחר הלידה. נו טוב, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

אז בואו נעבור על ההליך.

רישום תינוק במשרד הפנים ושם הילד

רישום תינוק שנולד
תעודת הלידה / תלוש להורים שלנו – המסמך הרחב המוכר

בואו נעשה סדר קודם. הילד שלנו כן רשום במשרד הפנים. לאחר שהוא מגיח לעולם היפה שלנו ובעת השהייה בבית החולים (לרוב לפני השחרור) אנחנו מקבלים מה שנקרא "תלוש להורים" (או בטעות תעודת לידה) שהינה עותק ממסמך של מדינת ישראל ומשרד הפנים ובו מצויין מספר הזהות של התינוק הנולד, בנוסף לשאר נותנים יבשים כגון תאריך, שעה וכמובן שם משפחה ופרטי ההורים.
מה שחסר כמובן הוא השם של התינוק. ואת הרישום לשם התינוק יש לבצע בקישור הבא באתר משרד הפנים. הרישום בעצם מתבצע קודם בכניסה למערת ההודעות הממשלתית ולאחר מכן יש הפניה להמשך רישום השם.

אז הנה לכם החלק הראשון, ראו את התמונה הבאה ולאחריה סרטון שמסביר איך להירשם למערכת ההזדהות. שם לכאורה אפשר להיכנס כדי לקבל הפניה לרישום התינוק שלכם. למען האמת, הטופס של משרד הפנים שאנחנו מקבלים בבית החולים, כולל כבר את הקישור המדובר..

והנה סרטון שמתאר כיצד להשתמש במערכת בכלליות, ראו את האייקון השמאלי, לכאורה זה רישום שם הילד. והנה הסרטון שמסביר את הרישום למערכת.

אך דבר מעניין שראינו זה שאחרי שנכנסים למערכת (לוקח כמה דקות טובות), ורואים את ההודעה על הצורך ברישום הילד ולוחצים על הקישור (כמו בתמונה מעלה), מגיעים לשלב ה – 2 שהוא רישום השם עצמו בקישור הבא
כלומר יכולנו ככה'נ מלכתחילה להיכנס לקישור הזה ולא היה צורך בכל הרישום המסורבל למערכת ההזדהות הממשלתית בחלק הראשון, ולכן הרגישו חופשי לקפוץ באמת שלב ולבצע את הרישום שבו יש שני שלבים בלבד (ראו תמונות למטה).

חשוב לציין אלה התנאים לרישום השם:

  • הילד נולד בארצנו הקטנטונת.
  • לא ציינו בבית החולים את השם (הם ממלאים שם מסמך עם השם, זה עם מספר הזהות).
  •  כמובן שרק ההורים רשאים לבצע את ההליך.
  •  לילד כבר יש מספר זהות שניתן לו בבית החולים.
לאחר הרישום מתקבל מיד מייל שכותרתו "הודעה על מתן שם פרטי לנולד/ת" עם כל הפרטים שמולאו, והשאר הסטוריה, הספח החדש לתעודת הזהות בדרך הביתה. משרד הפנים העביר את הכח והסמכות לגוף היציב ביותר במדינת ישראל, דואר ישראל. תחזיקו אצבעות.

קבלת תעודת הלידה והספחים בדואר

עדכון: עברו להם שבועיים מאז הרישום אונליין והברית מילה והמסכים ממשרד הפנים הגיעו!
לרוב גם אתם תקבלו את המסכים בזמן, אך זה באמת תלוי בדואר ישראל. ובכל אופן, המסמכים שמגיעים בדואר הם המסמכים הבאים:

  1. תעודת לידה – המסמך הרשמי שנצטרך פה ושם ושלו כה ייחלנו. האישור הרשמי של מדינת ישראל על כך שילדינו נרשמו בפנקס הלידות לאותה שנה.
  2. שני ספחי תעודת זהות – אותם ספחים שמעידים שהילדים שלנו קיימים (עד שיוציאו בעצמם תעודת זהות). הספח שקיבלנו ושתקבלו יכלול מן הסתם את הילדים הקודמים והילד/ה החדש/ה.
תעודת לידה
תעודת הלידה - הגיעה בדואר המיוחל

רישום הילד בקופת החולים

זה לא כזה משנה אם אתם במאוחדת, כללית, מכבי או לאומית, הרישום הוא פשוט למדי.
בשגרה אני מעדיף להתקשר לקופה, אצלנו למאוחדת, לסניף שצמוד לבית, והם מטפלים יחסית מהר.
הפעם עם העומס של תקופת אחרי הקורונה קצת יותר קשה לתפוס אותם אז שלחתי אליהם מייל לכתובת הזאת. ופשוט צירפתי:

  • שם ומספר זהות של גבריאל הרך הנולד
  • מספר זהות ושם שלי (אבא..) ושל אמא
  • צילום של הספח להורים מבית החולים

אחרי זמן קצר מתקבל מייל שהתינוק נרשם לקופה, וודאו רק שמדובר בביטוח שאתם מעוניינים בו. זהו. אה וכדאי לעשות את זה כמה שיותר מוקדם ולא לחכות שהילד/ה יחטוף את הוירוס הראשון שלנו וניכנס ללחץ.

לסיכום לרשום את הילד זה קלי קלות

אין יותר מדי מה לעשות למען האמת. התינוק שלכם מיד רשום במשרד הפנים אחרי שנולד בבית החולים, את האישור לכך אנחנו מקבלים מיד עם קבלת העתק על הלידה ושאר הפרטים היבשים בדף גדול ומוזר.

מה צריך לעשות כשמגיעים הביתה? לרשום את הילד בקופת החולים. ואם אתם כמונו והייתם צריכים לחכות לברית מילה כדי לתת שם לתינוק או פשוט החלטתם מאוחר יותר על השם, יש צורך לעדכן שם לתינוק עם הקישור שרשמנו מעלה והספח כבר יישלח אליכם בדואר.

אם ישנם ביטוחים נוספים ורישומים שהמשפחה שלכם רשומה ללא קשר, זה כבר עניין אחר. שבו במסודר וצרו קשר עם כל גוף ביטוחי שאתם מעוניינים להוסיף אקסטרה לילד/לילדה ועקבו לאחר הרישומים בעצמכם.

זה הכל! מזל טוב!

היו בקשר ושתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *