כמה שעות צריך לישון תינוק שנולד

עברו שבועיים וגבי המתוק ישן וישן לו מבלי סוף. למען האמת, זה הדבר העיקרי שהוא עושה מלבד לינוק, צרכים, בכי ומקלחת.
העניין (הבעייתי) הוא שבתור תינוק שנולד השינה שלו ממש לא סדירה וזה דבר מתיש… מה זה לא סדירה? בואו נגיד שהאמא כאן מאז הלידה עדיין לא ישנה איזה חצי לילה רצוף, ועד כמה שזכור לנו, זה גם לא עומד להשתנות בזמן הממש קרוב.  זכור לנו שבשלושת הלידות הקודמות לקח לבנות קצת זמן להתעשת ולהבין שהגיע הרגע לישון בצורה סדירה. גם כשאנחנו משווים בין כל דפוסי הלידה של כל אחת מהן אנחנו שמים לב שעל אף השונות, דבר אחד משתוף היה להן, השינה לא סדירה ולא בשעות קבועות.
למזלנו הזיכרון קצר עם התינוקות (אולי בגלל חוסר השינה!) ולא חושבים על העניין הזה כששוקלים אם להביא לעולם עוד ילד, לפחות לא אצלנו.

למה תינוק שנולד מתעורר בלילה

כל ילדינו המתוקים לאחר הלידה לא באמת ישנו ברצף. זה לא שהם בחרו להתעורר בלילה. פשוט בשלב הזה לאחר שהתינוק נולד, אין לו באמת דפוס שינה.

במחקר מעניין שבו השתתפו מעל 700 הורים עם ילדיהם עד גיל שנה, נבדקו הזמן שבו לוקח לתינוק להירדם (Sleep Latency) וכן זמן השינה בכל פעם. נמצא כי לכל תינוק ותינוק היתה שונות גדולה מאוד בדפוסי השינה שלו עצמו עד גיל חצי שנה. כלומר לא מדובר רק בשונות בין התינוקות אלא הבדלים גדולים בדפוסי השינה של כל תינוק ותינוק. אחרי גיל חצי שנה העסק מתחיל להתייצב. ו

 כשמסתכלים על תינוק בשנתו, בעיקר בשבועות הראשונים לחייו אפשר לראות כי:

  • הוא מתעורר כל זמן קצר – לרוב השינה תהיה קלה 15 דקות ועד שינה "כבדה" במונחי תינוק של עד 3-4 שעות.
  • השינה לא עמוקה דיה – רואים את הגוף והגפיים זזות, התינוק לא רגוע וגם הנשימות שלו יחסית לא רגועות.
  •  הזמנים משתנים – היום התינוק החליט לישון בין 18-21 ומחר הוא מחליט לקחת את השעות האלה לכיוון 12-15. מוזר אבל עובדה. אז עד שאנחנו מרגישים שהוא תוך כמה ימים התאפס על עצמו הוא שוב מתחיל לשנות את השעות שלו. זה עשוי לקרות ולהתחש לסירוגין בכל החודשים הראשונים לחייו של תינוק חדש.
כמה זמן תינוק ישן
כמה זמן הוא צריך לישון? אל תחשבו להעיר אותו ביום משום סיבה

תינוק בין שבועות ספורים - הבדיקה שלנו

תינוק שרק נולד יודע בעיקר לישון. זה לא שהוא לא יודע כלום אלא שזאת למען האמת המטלה העיקרית שגופו צריך לבצע במקביל לאכילה. 
בימים הראשונים התינוק כמעט ולא פותח את עיניו וזה גם הסיפור שהיה לנו שבוע שעבר עם גבי המתוק.

אנחנו מצרפים כאן 24 שעות טיפוסיים שתפסנו שבועיים אחרי לידתו.

17:30-21:00 ישן

21:00-22:40 ער

22:40-2:00 ישן
2:00-2:30 ער

2:30-5:00 ישן

5:00-6:00 יונק וחצי ישן
6:00-8:00 ישן
8:00-12:00 ער (חריג בדר"כ תוך 3 שעות גג ישן)
12:00-14:30 ישן
14:30-17:00 ער
17:00-17:30 ישן

וחודש אחרי לידתו

21:30-7:00 פחות שעה של ערות בלילה

7:00-10:30 ער

10:30-13:00 ישן

13:00 -15:00 ער

15:00-15:30 ישן

15:30-18 ער

18-18:15 ישן

18:15-18:40 ער

18:40-8:00 (חוץ משעה באמצע הלילה)

יום הבא

10:30-11:15   ישן

 

טיפים לשינת תינוקות

אם אתם הורים שרק הביאו את ילדם הראשון לעולם, או פשוט סבלו מטראומה מהפעמים הקודמות, אנחנו גאים להציג לכם את רשימת הטיפים שיעשו לכם טוב (לנו הם עזרו)

  • שינת תינוק שנולד לא סדירה – הטיפ הראשון בנושא השינה הוא קודם ההבנה שתינוק חדש שנולד לעולמנו, לא יודע מרגוע. אומנם חוסר השקט הזה עשוי ללוות אותו ואותנו בלילות לאורך שנה שנתיים או אפילו יותר, אבל אותו חוסר שקט ושעון ביולוגי שלא מתפקד כל כך הוא קיצוני מאוד בחודש הראשון לחייו, ובטח בשבוע הראשון.
    קרו כבר מקרים שראינו שתינוק שרק נולד ישן לו במשך 12 שעות רצופות, אבל זה עוד סימן לחוסר העקביות בשינה של תינוק. ותאמינו לנו, גם אם אותכם היו מעבירים דרך תעלה צרה במשך כמה שעות, גם אתם הייתם תופסים חצי יום של שינה.
  • תינוק רעב ישן פחות טוב – או שיותר נכון לומר, תינוק רעב כמעט לא ישן. לא פלא שתינוקות שמקבלים תמ"ל ישנים יותר טוב. הם מקבלים מנה יפה לתוך הקיבה הקטנה שלהם ושוקעים לעיתים לשינה עמוקה וטובה, בתור ילדי הציצי עוד נרדמים לאחר שתי דקות של מאמץ שאיבה מהאמא האוהבת והעייפה. לכי לישון אמא, נעיר אותך עוד שעה לעוד שלוק.
  • חיתול מלא = שינה חלקית – אם יש דבר שמאוד מציק לתינוק זה חיתול מלא בקקי/בפיפי. אז נכון, בחודש חודשיים הראשונים התינוקות אומנם מטילים מימיהם, אך גם ככה משלשלים כל שעה או שעתיים ומחליפים להם בלית ברירה בלי סוף, אבל חלקם (בטח תינוקות התמ"ל) שותים ומשתינים יותר ובטח בהמשך כשהם יתחילו לאכול בסביבות גיל חצי שנה, הקקי לא יצא כל כך מהר. אז כשהפיפי ממלא את החיתול, העסק מגרד מאוד מאוד ומעיר את התינוק שלנו בעת השינה.
  • תנועה תמיד עוזרת – האפשרות לנענע את התינוק כשהוא מתחיל להתעורר היא דרך מעולה למנוע ממנו מלהתעורר בגלל סיבה זאת או אחרת שהעירה אותו. כמובן שאם התינוק רעב הוא ימשיך לבכות או יתעורר שוב מהר ובמקרה כזה לא צריך לנענע אותו. אבל במידה ואתם רואים שהתינוק שלכם קצת זז יותר מהרגיל ומתחיל להתעורר ואתם רוצים לתת את "הבוסט" החזק לשינה, תנו לו כמה נענועים. במשך כדקה או שתיים. מה שמביא אותנו להמלצה לקנות לתינוק מיטה כלשהיא שאפשר לנענע אותה כשצריך. 
    אנחנו משתדלים להרדים את הקטן, לתנומות הקטנות לפחות, בתוך אמבטית העגלה (סל השכיבה לתינוק שנולד), וכשיש איזה בכי קטן אפשר לנענע אותו ולקוות שהוא יחזור לישון.

אז מה בשורה תחתונה

השאלה כמה צריך לישון תינוק בשנה הראשונה היא שאלה מתבקשת בעיקר מהסיבה שהתינוק שלנו לא ישן סדיר. קשה להבין כמה ואיך הוא צריך לישון. הדבר משתנה מאוד מתינוק לתינוק וגם תינוק לרוב משנה את דפוס השינה שלו אינספור פעמים בעיקר בחצי השנה הראשונה לחייו.

בגדול חשוב להבין שתינוק שרק נולד עשוי לישון בצורה מאוד לא מסודרת אך לרוב יישן יותר מ14 שעות. אחרי מסע כזה ארוך, צריך זמן לנוח, ועם מנוחות כאלה ארוכות ומעייפות צריך עוד קצת לנוח. בקיצור רוב הזמן התינוקות ישנים.

היו בקשר ושתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *